Η Εκπομπή

Οι νέοι Φάκελοι: Αλέξης Παπαχελάς, Τάσος Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ στις 23:15 — ζωντανά ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ

Από την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και κάθε Τρίτη στις 23.15 στον ΣΚΑΪ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ επιστρέφουν για 13η συνεχόμενη χρονιά. Για μια ακόμη χρονιά ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Τάσος Τέλλογλου, η Σοφία Παπαϊώννου και οι ρεπόρτερ των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ συναντούν σημαντικούς καλεσμένους στο στούντιο και ερευνούν με τη γνώριμη εμμονή του στην συστηματική και σε βάθος δημοσιογραφική έρευνα άγνωστες ιστορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο.


Δημοσιογραφική Ομάδα

Αγγελος Πετρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερευνητική δημοσιογραφία τηλεόρασης στο Columbia University των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ και ως δημοσιογράφος για την εκπομπή 60 Minutes του αμερικανικού δικτύου CBS, για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων στο αμερικανικό δίκτυο NBC και για την ειδική ερευνητική ομάδα του δικτύου ABC. Από το 2004 εργάζεται στους «Φακέλους» και από το 2007 έχει αναλάβει και την αρχισυνταξία της εκπομπής, ενώ κατά περιόδους αρθρογραφεί στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ελένη Βαρβιτσιώτη

Γεννήθηκε το 1982. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Δημοσιογραφία Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης .To 2003 έκανε τον γύρο του κόσμου με ένα πλωτό πανεπιστήμιο. Από το 2004-2007 εργάστηκε στη δημοσιογραφική ομάδα των Φακέλων στο MEGA Channel. Το καλοκαίρι του 2007 παρακολούθησε μαθήματα παραγωγής ντοκιμαντέρ στο Maine Media Workshops στις ΗΠΑ και στην συνέχεια δούλεψε εθελοντικά για την παραγωγή ντοκιμαντέρ σε φυλακές ανηλίκων στην πόλη Κούσκο του Περού. Εργάστηκε για τέσσερις μήνες στο Πεκίνο στην παραγωγή του Πολιτιστικού έτους της Ελλάδας στην Κίνα. Το 2008 επέστρεψε στην ομάδα των «Νέων Φακέλων» στο ΣΚΑΪ. Το 2010 έγινε ανταποκρίτρια του σταθμού στους καταστροφικούς σεισμούς της Αϊτής και της Χιλής και το 2011 των γεγονότων που οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ στην Αίγυπτο. Αρθρογραφεί στην Καθημερινή και συνεργάζεται με το αμερικάνικο δίκτυο ABC και την εφημερίδα New York Times. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Μαριάννα Κακαουνάκη

Γεννήθηκε το 1981. Σπούδασε Ψυχολογία στο Royal Holloway και Οργανωτική και Κοινωνική ψυχολογία στο London School of Economics. Έχει εργαστεί για την Οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004 και της Σιγκαπούρης 2010 στον τομέα Σχεδιασμού του Προγράμματος Εθελοντισμού και στις Υπηρεσίες Τύπου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραγωγής Ντοκιμαντέρ στο Maine Media Workshops και στο National Film and Television School ενώ τον Απρίλιο του 2010 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας στην Γενεύη. Από τον Ιανουάριο του 2005 εργάζεται ως δημοσιογράφος στους «Φακέλους», αρθρογραφεί στην “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” και συνεργάζεται με την “Wall Street Journal”. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.