Κούρεμα, Χρεοκοπία, Δραχμή

Αναπαραγωγή του βίντεο
en

Περιγραφή θέματος

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ανοίγουν με μια μεγάλη έρευνα για το χειρότερο σενάριο. Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα επέστρεφε στην Δραχμή; Τι σημαίνει για την καθημερινή μας ζωή ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους; Και πότε και ποιός αποφασίζει αν μία χώρα σαν την Ελλάδα έχει κηρύξει ή όχι πτώχευση; Η Σοφία Παπαϊωάννου ταξιδεύει στο Λονδίνο για να συναντήσει αποκλειστικά τους ανθρώπους που αυτή την στιγμή συζητούν τις λεπτομέρειες μιας λύσης για την Ελλάδα. Στο κέντρο της Βρετανικής πρωτεύουσας η εκπομπή μπαίνει στα γραφεία της ISDA, της διεθνούς Ένωσης Παραγώγων που είναι ο οργανισμός που έχει τον τελικό λόγο στην πτώχευση μιας χώρας και ρωτά πότε, με ποιες διαδικασίες και σε ποια περίπτωση μπορεί η Ελλάδα να θεωρηθεί χρεοκοπημένη. Μπροστά στην κάμερα της εκπομπής τραπεζίτες που χειρίζονται το ελληνικό χρέος και έχουν λόγο στις αποφάσεις για κούρεμα απαντούν σε «επικίνδυνες» ερωτήσεις για την Ευρωπαϊκή κρίση, ενώ η εκπομπή αποκαλύπτει ποια ενδεχόμενα μελετούν εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι για την ελληνική περίπτωση.

Σχόλιο

  • Χρηστος
    Kαλα..Οτι βρωμαει προπαγανδα δεν το συζητω.. Η μονη απορια που εχω εαν πηρατε αδεια απο την αμερικανικη πρεσβεια ? Αντε γεια..και οταν μου δωσετε την εντυπωση των αδεσμευτων δημοσιογραφων τα ξαναλεμε.
  • n/a
    Πάρα πολύ ωραίο και τεχνοκρατικό.

Προσθέστε το σχόλιό σαςΤην Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ανοίγουν με μια μεγάλη έρευνα για το χειρότερο σενάριο. Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα επέστρεφε στην Δραχμή; Τι σημαίνει για την καθημερινή μας ζωή ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους; Και πότε και ποιός αποφασίζει αν μία χώρα σαν την Ελλάδα έχει κηρύξει ή όχι πτώχευση; Η Σοφία Παπαϊωάννου ταξιδεύει στο Λονδίνο για να συναντήσει αποκλειστικά τους ανθρώπους που αυτή την στιγμή συζητούν τις λεπτομέρειες μιας λύσης για την Ελλάδα. Στο κέντρο της Βρετανικής πρωτεύουσας η εκπομπή μπαίνει στα γραφεία της ISDA, της διεθνούς Ένωσης Παραγώγων που είναι ο οργανισμός που έχει τον τελικό λόγο στην πτώχευση μιας χώρας και ρωτά πότε, με ποιες διαδικασίες και σε ποια περίπτωση μπορεί η Ελλάδα να θεωρηθεί χρεοκοπημένη. Μπροστά στην κάμερα της εκπομπής τραπεζίτες που χειρίζονται το ελληνικό χρέος και έχουν λόγο στις αποφάσεις για κούρεμα απαντούν σε «επικίνδυνες» ερωτήσεις για την Ευρωπαϊκή κρίση, ενώ η εκπομπή αποκαλύπτει ποια ενδεχόμενα μελετούν εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι για την ελληνική περίπτωση.