Τι ζητούν οι Γερμανοί από την Ελλάδα;

Αναπαραγωγή του βίντεο
en

Summary

Λίγες ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής στην Ευρώπη, ο Τάσος Τέλλογλου ταξιδεύει στην Γερμανία, όπου γίνονται εκλογές για να καταλάβει τι ζητούν από την Ελλάδα οι Γερμανοί. Για πρώτη φορά αξιωματούχοι της χώρας που έχει μπει στο στόχαστρο για τη στάση της στην Ευρωπαϊκή κρίση απαντούν στα ερωτήματα των Νέων Φακέλων.

Comments

 • sakis
  Εμείς φταίμε για την κατάντια της χώρας μας και κανένας άλλος!ΙΟι πολιτικοί πρώτοι απ'όλους οι οποίοι κυβερνούσαν και κυβερνούν με το μυαλό στην μίζα και στα ρουσφέτια αλλά και ο λαός που τους ψήφιζε!!Πάντως και εμάς να ρωτούσαν στον δρόμο εάν θα δίναμε χρήματα για την σωτηρια π.χ. της.... Αλβανίας , αρνητικά θα απαντούσαμε!!Οπότε δεν προξενούν ιδιαίτερη εντύπωση οι απαντήσεις των Γερμανών πολιτών!
 • j
  πολυ ελεος αυτες οι μεταγλωτισεις .....κουραζει λιγο ....
 • Δημήτρης Αργυρούλης
  Αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ ότι στις αρχές Ιανουαρίου κλήθηκε ο Τρισέ από το Φάρενσον και το κόμμα του για εξηγήσεις ως προς την αγορά ελληνικών ομολόγων, όπου μάλιστα του έκαναν και συστάσεις ως προς την ανεξαρτησία του. Την οποία και υπέσκαψαν καλώντας τον εκεί. Σύμφωνα με τη Συνθήκη ο διοικητής της ΕΚΤ έχει πλήρη ανεξαρτησία έναντι κάθε εθνικού ή άλλου αξιωματούχου. Καλό είναι να θυμόμαστε πως οι κανόνες πρέπει να ισχύουν έναντι όλων. Και όταν πρώτα οι Γερμανοί με τους Γάλλους κατάργησαν πρώτοι το Σύμφωνο Σταθερότητας ήταν αναμενόμενο ότι το ίδιο θα έκαναν και άλλοι. Οι Έλληνες σαφέστα υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους κανόνες το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν και όλοι οι άλλοι ανεξαρτήτως ισχύος και μεγέθους. Διαφορετικά οι κανόνες γίνονται κουρελόχαρτα.
 • Αλέξανδρος Βρεττός
  Έχουν το θράσος αυτά τα βάρβαρακτήνη να κατηγορούν και να ειρωνεύονται την Ελλάδα και τους έλληνες? Αυτά τα κτήνη δεν είναι που αιματοκύκλησαν τον κόσμο ολόκληρο? Δεν έχουν τεράστιο μέρος της ευθύνης για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αφού μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που αυτοί προκάλεσαν? Η καταστροφή που προκάλεσαν στη χώρα μας ήταν ολοκληρωτική. Μας πλήρωσαν ποτέ? Ποτέ όσα και να έδιναν δεν θα μπορούσαν να ξεχρεώσουν τα ανθρώπινα θύματα, τη φτώχια, τη πείνα και τα βασανιστήρια της κατοχής.Καταλήστεψαν τότε την Ελλάδα παίρνοντας ανεκτίμητης αξίας αρχαία αγάλματα. Έκλεψαν τον χρυσό από την Ελλάδα και από όσες άλλες χώρες καταπάτησαν και με εκείνο τον χρυσό σήμερα κάνουν τους μάγκες. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕ.Αυτοί , μιλούν για διαφάνεια, που η siemens η πιο διεφθαρμένη επειχείριση στον κόσμο,δεν έβαλε το χέρι της? Η Γερμανία η ίδια έδινε μίζες για να μας πουλήσει ελαττωματικά υποβρυχια. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΨΟΦΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ
 • Δημήτρης Αντωνίου
  Οι ερωτήσεις του Τέλλογλου ήταν προβοκατόρικες καθώς η απάντηση ήταν αυτονόητη παρόλα αυτά ήταν ευγενέστατοι οι Γερμανοί, αν και ξέχναγε να θυμίσει το επιτόκιο του δανείου.
 • ΜΕΜΝΩΝ
  Η Γερμανία ΔΕΝ είχε ΟΥΤΕ έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ από την Ελλάδα να ΖΗΤΑ. Διότι ΧΡΩΣΤΑ της Μιχαλούς! Επιβάλλεται να ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ!!
 • george
  zitoun na mi tous stelnoume allous logariasmous mas...

Add your commentsΛίγες ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής στην Ευρώπη, ο Τάσος Τέλλογλου ταξιδεύει στην Γερμανία, όπου γίνονται εκλογές για να καταλάβει τι ζητούν από την Ελλάδα οι Γερμανοί. Για πρώτη φορά αξιωματούχοι της χώρας που έχει μπει στο στόχαστρο για τη στάση της στην Ευρωπαϊκή κρίση απαντούν στα ερωτήματα των Νέων Φακέλων.