Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA

 • Αλέξης Παπαχελάς
  Αλέξης Παπαχελάς
  Η ελληνική κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί, όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί από τις αποκαλύψεις γύρω από τα παράνομα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο. Σήμερα ο Τάσος Τέλλογλου είχε την ευκαιρία να κάνει μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Γενικό Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ από τη βάση του στη Γενεύη, μια συνέντευξη στην οποία νομίζω ότι υπάρχουν σαφή μηνύματα και αιχμές για το τι σκοπεύουν να κάνουν οι Διεθνείς Αρχές σε σχέση με αυτά τα μεγάλα σκάνδαλα που συγκλονίζουν εδώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάμε να δούμε αυτή τη συνέντευξη:
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Κύριε Τζιάνι Ινφαντίνο καλησπέρα σας. Πριν από μερικές μέρες οι ελληνικές Διωκτικές Αρχές προχώρησαν σε μία σωρεία διώξεων, με βάση αποτελέσματα που είχατε στείλει εσείς από την ΟΥΕΦΑ το 2009 και αφορούσαν κυρίως αγώνες του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας, έντεκα ομάδες συγκεκριμένα. Ήθελα να σας ρωτήσω αν είστε ικανοποιημένοι στην ΟΥΕΦΑ από τον τρόπο με τον οποίον αντέδρασαν οι Ελληνικές Αθλητικές Αρχές και από το χρόνο μέσα στον οποίο ξετύλιξαν την έρευνά τους.
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Θα ήθελα να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι που τα πράγματα επιτέλους προχωρούν, είμαστε ικανοποιημένοι με το έργο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Εισαγγελίας στον τομέα αυτό. Είναι περίπλοκος τομέας, ξεκινήσαμε πριν μερικά χρόνια να τον λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν, να συζητούμε με τις ενώσεις-μέλη μας, με τις Δημόσιες Αρχές και τώρα προσπαθούμε να δούμε τους καρπούς όλων των προσπαθειών που έχουμε καταβάλλει στον τομέα αυτό, που βέβαια είναι ένας πολύ-πολύ ευαίσθητος τομέας. Είναι καλό που υπάρχει κινητοποίηση, είναι περίπλοκο ζήτημα το γνωρίζουμε, αλλά είναι η σωστή απάντηση που πρέπει να δίνουμε, που οι Αρχές πρέπει να δίνουν, που οι αθλητικοί φορείς πρέπει να δίνουν σε όλους όσους προσπαθούν να αμαυρώσουν τη φήμη του ποδοσφαίρου.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Υπάρχει με βάση την εμπειρία σας ανάλογο προηγούμενο τέτοιων μαζικών διώξεων για στημένους αγώνες;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Δυστυχώς ναι. Το στήσιμο των αγώνων δυστυχώς σήμερα είναι ένα καρκίνωμα που πρέπει να εξαλείψουμε και έχουμε δει ότι αυτό το ζήτημα το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του ποδοσφαίρου έχει προκύψει σε αρκετές χώρες. Είχαμε την υπόθεση στα τέλη του 2009 στη Γερμανία, όπου περισσότεροι από 200 αγώνες σε 9 ευρωπαϊκές χώρες διερευνήθηκαν και ασκήθηκαν ποινικές κυρώσεις κατά δύο ατόμων όπου τιμωρήθηκαν συγκεκριμένα με πέντε-έξι χρόνια φυλάκισης, καθώς και μια σειρά από αθλητικές κυρώσεις σε διάφορες χώρες κατά ομάδων και ατόμων. Φυσικά αυτή τη στιγμή έχουμε κι ένα μεγάλο ζήτημα στην Ιταλία, είμαστε σε επικοινωνία με τις Ιταλικές Αρχές επίσης, με την Ιταλική Ένωση Ποδοσφαίρου, έχουμε θέματα στο Ισραήλ στο Βέλγιο και στη Φιλανδία τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς λοιπόν είναι κοινό πρόβλημα που δεν είναι μεγάλο πρόβλημα ακόμη αλλά πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν και να συνεργαζόμαστε με τις Αρχές ώστε να το εξαλείψουμε από το ποδόσφαιρο για πάντα.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Κύριε Ινφαντίνο, ποιοι κατά τη γνώμη σας είναι οι κρίσιμοι παράγοντες ώστε να αποδώσει μια τέτοια δικαστική έρευνα;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Νομίζω ότι το κύριο στοιχείο εδώ είναι να υπάρχει η σωστή συνεργασία μεταξύ των αθλητικών φορέων και των Εισαγγελικών Αρχών. Συνεργαζόμαστε με τους Εισαγγελείς στην Ελλάδα, οι οποίοι επαναλαμβάνω έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι στιγμής σε συνεργασία με την ΕΠΟ. Το κλειδί είναι η συνεργασία, διότι εμείς είμαστε αθλητικοί φορείς και μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Μπορούμε να αποκλείσουμε ή και να αποβάλλουμε ισοβίως διαιτητές ή όλους όσους προσπαθούν να εξαπατήσουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν και πράγματα που ξεπερνούν τα όρια του ποδοσφαίρου όπως το οργανωμένο έγκλημα και δεν μπορούμε να ενεργήσουμε, δεν μπορούμε να ηχογραφούμε τηλεφωνικές κλήσεις ούτε να ελέγχουμε τραπεζικούς λογαριασμούς, οι Αρχές μπορούν να τα κάνουν αυτά τα πράγματα και συνεπώς πρέπει να το αναγνωρίσουν αυτό διότι είναι θέμα δημόσιας τάξης, είναι ζήτημα εγκληματικότητας και γι΄ αυτό χρειάζεται να συνεργαζόμαστε και χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των Αρχών για να ληφθεί το θέμα αυτό σοβαρά και να αντιμετωπίζεται από κοινού. Ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια, είναι από τις κύριες προτεραιότητές μας και προτεραιότητες του Μισέλ Πλατινί του Προέδρου μας και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον όλων εκείνων που εντοπίζουμε.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Εκπροσωπείτε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, πως μπορείτε εσείς σαν ΟΥΕΦΑ να εξασφαλίσετε μετά το ξετύλιγμα μιας τέτοιας υπόθεσης ότι το προϊόν το οποίο διαφημίζετε, δηλαδή ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, θα μπορεί να έχει τη γνησιότητα που επαγγέλλεστε ότι έχει, μετά από την αποκάλυψη αυτού του κυκλώματος;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Πρέπει να το διασφαλίσουμε, πρέπει να το προσπαθήσουμε. Προσπαθούμε εδώ και δύο χρόνια να παρακολουθούμε 29.000 αγώνες στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Δηλαδή όλους τους αγώνες Α’ και Β’ κατηγορίας στις 53 Ευρωπαϊκές Ενώσεις, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Πάνω από 100 εκατομμύρια στοιχήματα ημερησίως εξετάζουμε. Συνεπώς το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας και όταν εντοπίζουμε κάτι και σε 29.000 αγώνες εντοπίσαμε λιγότερους από 200 αγώνες πέρυσι που φαίνονταν ύποπτοι, 0,7%, αλλά ακόμη κι αυτό είναι πολύ. Πρέπει λοιπόν να ενεργούμε, και να ενεργούμε σε συνεργασία τις Εθνικές Ενώσεις. Συνεργάζονται με τις Εθνικές Αρχές και εμείς το πράττουμε και αν πιάσουμε κάποιον τον εκδιώκουμε. Αλλά φυσικά ζούμε σε χώρες όπου υπάρχουν έγκυρα νομικά συστήματα, όπου υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να σεβόμαστε τις διαδικασίες τις ποινικές και αστικές διαδικασίες και στη συνέχεια να αναλαμβάνουμε δράση, αλλά πρέπει να διασφαλίζουμε ότι αν κάτι αποδεικνύεται, τότε όσοι είναι αναμεμιγμένοι ουσιαστικά αποβάλλονται από το ποδόσφαιρο για πάντα.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Πριν από μερικά χρόνια η ΟΥΕΦΑ εγκατέστησε ένα σύστημα, ένα λογισμικό με βάση το οποίο παρακολουθούσε αγώνες χαμηλού ενδιαφέροντος οι οποίοι ξαφνικά προσέλκυαν στοιχηματικό ενδιαφέρον, και μάλιστα αυτό το στοιχηματικό ενδιαφέρον εκδηλώνονταν σε μακρινές χώρες της Ασίας. Μπορείτε να πείτε τώρα ότι αυτό το σύστημα ήταν αποτελεσματικό στο να ανιχνεύσετε ποια παιχνίδια ήταν στημένα;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Ναι, το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης καλύπτει και τις ασιατικές αγορές, όπου έχουμε επικοινωνία και επαφές με 400 πράκτορες στοιχημάτων συγκεκριμένα. Φυσικά σε αυτό το πλαίσιο, με τέτοιου είδους πληροφορίες έχουμε στη διάθεσή μας τα απαραίτητα στοιχεία και η αλήθεια είναι ότι είναι καταλυτικής σημασίας για τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή για παράδειγμα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Άρα το σύστημα λειτουργεί. Το πρόβλημα με το σύστημα είναι ότι μας δίνει ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις ακόμη και για να αποκομίσουμε αποδείξεις χρειαζόμαστε τη βοήθεια των Δημόσιων Αρχών. Αλλά για να ξεκινήσει μία διαδικασία, μία έρευνα για να δημιουργηθούν υπόνοιες ότι κάτι δεν πάει καλά, το σύστημά μας νομίζω ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Κύριε Ινφαντίνο, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι Ελληνικές Αρχές αλλά και οι Αρχές άλλων χωρών είναι ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες δικαστικής συνδρομής με τις περισσότερες ασιατικές χώρες, σχεδόν με όλες, για την παροχή στοιχείων για εκείνους που κέρδισαν από το στοιχηματισμό μέσω των ασιατικών αγορών. Πώς σκοπεύετε να ασκήσετε πιέσεις πάνω στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ώστε να υπογράψουν τέτοιες συμφωνίες;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Δεν ασκούμε πιέσεις στις κυβερνήσεις. Συνομιλούμε τις κυβερνήσεις και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τη συνεργασία τους στον τομέα αυτό. Όπως βλέπετε, το διεθνές στοιχείο περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα. Άρα είμαστε σε συνεργασία και σε επαφή με την INTERPOL, EUROPOL EUROJUSTICE, με τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις, με Διεθνείς Ενώσεις Εισαγγελέων και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την αναγκαία ευαισθησία σε όλους αυτούς τους φορείς. Συνεργαζόμαστε με το Συμβούλιο της Ευρώπης αυτή τη στιγμή για το ψήφισμα του φθινοπώρου που θα αφορά όλες τις χώρες της Ευρώπης. Με τον Πρόεδρο Πλατινί πριν δυο εβδομάδες συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον κ. Μπαρόζο, ο οποίος επίσης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και μας διαβεβαίωσε ότι θα μας παρέχει πλήρη στήριξη στα θέματα αυτά, αλλά όπως ξέρετε οι διώξεις στο Ποινικό Δίκαιο είναι εθνική υπόθεση εξ ορισμού. Άρα χρειάζεται η συμμετοχή των εθνικών κυβερνήσεων και το σημαντικό είναι να συνειδητοποιούν ότι είναι σημαντικό ζήτημα που ξεπερνά τα όρια του ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο θέμα στησίματος μερικών αγώνων, αλλά μπορεί να αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή άλλες εγκληματικές ενέργειες, άλλες εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται το ποδόσφαιρο για άλλες ποινικές πράξεις.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Κύριε Γενικέ Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, πριν από 6 – 7 χρόνια είχατε στείλει στοιχεία στις Ελληνικές Αρχές σχετικά με έναν αγώνα που θεωρούσατε ύποπτο ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Δυναμό Τιφλίδας. Ισχυρός άντρας του Πανιωνίου τότε ήταν ο κ. Αχιλλέας Μπέος, ένα κεντρικό πρόσωπο στο σημερινό σκάνδαλο των στημένων αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος από τη θέση του ως ισχυρού ανδρός του Ολυμπιακού Βόλου. Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω με το χέρι στην καρδιά, 6 χρόνια για να διαπιστώσετε αν ένα πρόσωπο εμπλέκεται σε μία υπόθεση στημένων αγώνων, δεν είναι κάπως μεγάλο διάστημα ώστε να ισχυρίζεστε ότι το σύστημά σας και το σύστημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των Ελληνικών Αθλητικών Αρχών είναι αποτελεσματικό για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένες υποθέσεις ούτε βέβαια για συγκεκριμένα άτομα για τα οποία οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα ήταν λάθος. Αυτό που είναι σωστό είναι να δούμε την ευαισθητοποίηση των Δημοσίων Αρχών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία για παράδειγμα, όπου οι Δημόσιες Αρχές λαμβάνουν πολύ σοβαρά αυτές τις υποθέσεις. Έχετε δίκιο που λέτε ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε αυτές τις υποθέσεις, αυτές τις περιπτώσεις που χρειάζεται συνεργασία, χρειάζεται ανάληψη δράσης, ταχύτητα, διότι από τη δική μας πλευρά ως φορείς πρέπει να διασφαλίσουμε την ομαλότητα των αγώνων μας και αυτό επιδιώκουμε και νομίζω ότι τώρα σε πολιτικό επίπεδο και σε επίπεδο βεβαίως Αρχών είναι σαφές ότι πρέπει να ενεργούν και να μας βοηθούν ώστε κι εμείς να τους βοηθούμε.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Κύριε Γενικέ Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, ένα άλλο θέμα που ήθελα να σας θέσω από το ελληνικό υλικό είναι ότι από τη μέση σχεδόν της ποδοσφαιρικής σεζόν φαίνεται ότι οι μικρότερες ομάδες ιδιαίτερα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας αλλά και αυτές της Α’ που κινδυνεύουν με υποβιβασμό, πρέπει να στήνουν τα παιχνίδια ώστε να ανταποκριθούν σε πολύ βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις. Δεν είναι λίγο αντιφατικό αυτό σε σχέση με την προσπάθειά σας να δημιουργήσετε όλο και περισσότερα πρωταθλήματα με όλο και περισσότερα παιχνίδια σε ολόκληρη την ήπειρο από τη μια και από την άλλη να έχετε ομάδες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις; Τι κάνετε για να αντιμετωπίσετε αυτή την αντίφαση;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Νομίζω ότι το σημείο που θίξατε είναι πολύ σημαντικό και το αν η απάντηση είναι λιγότερο επαγγελματικές ομάδες, μικρότεροι όμιλοι ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να αναλυθεί από κάθε χώρα για να δει η κάθε μία τι είναι βιώσιμο. Όσον αφορά την ΟΥΕΦΑ, ακριβώς γι' αυτόν το λόγο έχουμε εισαγάγει τους κανόνες οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι. Δηλαδή η ομάδα δεν μπορεί να δαπανά περισσότερα από αυτά που εισπράττει ώστε να μπορεί να τιμά, να αποπληρώνει τις συμβάσεις τις οποίες έχει συνάψει και να μην χρειάζεται να καταφεύγει σε άλλες οδούς ώστε να πληρώνει τις οφειλές της. Άρα σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι βιώσιμο από μόνο του και οι ομάδες, οι ιδιοκτήτες ιδιαίτερα σε μικρές και μεσαίες χώρες, στις μικρότερες κατηγορίες, να μην μπαίνουν στον πειρασμό να καταφεύγουν σε τέτοιες οδούς διότι τότε θα πέφτουν θύματα εγκληματιών και εγκληματικών οργανώσεων που δεν έχουν ως προτεραιότητα το ποδόσφαιρο.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Οι άνθρωποι που καλεί η Εισαγγελέας στην Αθήνα χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Άνθρωποι που έστηναν τους αγώνες ή τουλάχιστον γι' αυτό κατηγορούνται, για να εισπράξουν τα λεφτά του στοιχήματος, και άλλοι, παράγοντες μεγαλύτερων ομάδων, που έστηναν τους αγώνες για να κερδίσει η ομάδα τους στο πρωτάθλημα. Η ΟΥΕΦΑ βρίσκει κάποια διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες αυτών των παραγόντων;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Να πω ότι είναι σαφές ότι οποιοσδήποτε προσπαθεί να εξαπατήσει στο ποδόσφαιρο και να αλλοιώσει αποτελέσματα αγώνων, θέλει να σκοτώσει τον αγώνα, θέλει να σκοτώσει την ψυχή του αγώνα και δεν έχει καμία διαφορά εάν το κάνει κανείς για να κερδίσει 3 βαθμούς ή για να κερδίσει χρήματα. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Οι κυρώσεις πρέπει να είναι πολύ σκληρές. Έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής και πρέπει να είναι σαφές σε όλους.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Ανεξάρτητα από την πορεία που θα πάρει η ελληνική ποινική διερεύνηση, θα πετάξετε κάποια ελληνική ομάδα έξω από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς του επόμενου χρόνου;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Φυσικά θα ακολουθήσουμε τους κανόνες που εισαγάγαμε βάση απόφασης, κατόπιν προτάσεως του Προέδρου μας, το 2009. Ένας κανόνας που λέει ότι αν μία ομάδα έχει εμπλακεί στη χώρα της σε στήσιμο αγώνων, θα αποβάλλεται και από τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Άρα φυσικά θα παρακολουθούμε την υπόθεση πολύ στενά. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ενέργειες των Εισαγγελέων και των Δικαστικών Αρχών στην Ελλάδα, αλλά βέβαια και στις ενέργειες της ελληνικής ΕΠΟ και έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα μέσα για να ενεργήσουν και να επιβάλουν τις αναγκαίες κυρώσεις. Εμείς θα επέμβουμε μόνο στο θέμα της ΟΥΕΦΑ.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Θέλω όμως να επιμείνω λίγο σ' αυτό το σημείο. Σε λίγες εβδομάδες αρχίζει ο Ολυμπιακός Βόλου, παράγοντες του οποίου είχαν κεντρική θέση στο σύστημα, τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία που αποκαλύπτει η Εισαγγελία, και μετά αμέσως αρχίζει ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Εάν δεν έχει καταλήξει η ελληνική ποινική διερεύνηση, τι σκέφτεται η ΟΥΕΦΑ να κάνει με τις δύο αυτές ομάδες;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Παρ’ όλο που παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ελλάδα αρκετές εβδομάδες, σε ωριαία βάση θα έλεγα, εξετάζουμε το τι συμβαίνει και είμαστε ευέλικτοι και πολύ δραστήριοι. Μπορούμε να ενεργήσουμε πολύ γρήγορα αν χρειαστεί, αλλά φυσικά τέτοιου είδους έρευνες, τέτοιου είδους διαδικασίες απαιτούν χρόνο, το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Συνεπώς είναι πολύ νωρίς να πούμε τώρα τι θα συμβεί αν. Παρακολουθούμε την κατάσταση κι αν χρειαστεί να ενεργήσουμε θα προβούμε σε οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα. Οι ομάδες που είναι αναμεμιγμένες σε αυτά τα θέματα, που είναι αναμεμιγμένες σε αυτές τις υποθέσεις θα υποστούν κυρώσεις και από εμάς. Αποκλείσαμε για 8 χρόνια μία ομάδα πριν 2 χρόνια που είχε εμπλακεί σε τέτοιες δραστηριότητες. Αποβάλλαμε ισοβίως τον Πρόεδρο αυτής της ομάδας. Ενεργούμε λοιπόν. Αποβάλλαμε ισοβίως δύο διαιτητές, όχι γιατί αλλοίωσαν αποτελέσματα αγώνων αλλά γιατί είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους εγκληματικές οργανώσεις για το σκοπό αυτό και δεν μας το ανέφεραν, και γι' αυτό το λόγο αποβλήθηκαν δια βίου. Άρα θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που θα έχουμε και τότε τα πειθαρχικά όργανα θα λάβουν τις αποφάσεις βάσει των στοιχείων είτε κατά ατόμων είτε κατά ομάδων.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Υπάρχουν ακόμα στοιχεία για στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα που έχει στη διάθεσή της η ΟΥΕΦΑ και δεν έχει θέσει υπόψη των Ελληνικών Αρχών;
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Ό,τι έχουμε, όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας σχετικά με τις ελληνικές ομάδες ή ομάδες οποιασδήποτε χώρας, αμέσως τις κοινοποιούμε στις Εθνικές Ομοσπονδίες ώστε να ενεργήσουν.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Κύριε Ινφαντίνο, ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
 • Gianni Infantino
  Gianni InfantinoΓενικός Γραμματέας UEFA
  Ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλό σας βράδυ.

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη για το ξέσπασμα της υπόθεσης των στημένων παιχνιδιών, ο Γενικός Γραμματέας της UEFA Gianni Infantino μιλάει από το αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στα περίχωρα της Γενεύης στην Ελβετία στον Τάσο Τέλλογλου και τους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ. Για πρώτη φορά ένας υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τοποθετείται για τα στοιχήματα, τις ελληνικές ομάδες, τα στημένα παιχνίδια αλλά και το τι πρόκειται να συμβεί στις ελληνικές ομάδες αλλά και στις αθλητικές οργανώσεις που αφορούν την Ελλάδα από εδώ και στο εξής.