Τα Wikileaks στους Νέους Φακέλους

Αναπαραγωγή του βίντεο
el

Περιγραφή θέματος

ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ του ΣΚΑΪ και Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εξασφάλισαν αποκλειστική πρόσβαση σε παραπάνω από 250 χιλιάδες αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα μέσω της Νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten.

ΕΔΩ δημοσιεύονται τα αυθεντικά έγγραφα Wikileaks για την Ελλάδα

Σχόλιο

  • Nikos
    Εγώ θα διαφωνίσω. ΟΛΑ τα ονόματα πρέπει να γράφονται, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης, εκτός εάν είναι τέτοια η πολιτική σας, δηλαδή η ''προστασία'' των χαμηλόβαθμων διπλωματών.
  • ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ
    Η αφαίρεση ονομάτων από ελάχιστα τηλεγραφήματα δεν έχει γίνει σε καμία περίπτωση για λόγους σκοπιμότητας ενώ υπογραμμίζεται ότι για κάθε αφαίρεση κειμένου υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη ένδειξη στο εισαγωγικό κείμενο που συνοδεύει το αντίστοιχο τηλεγράφημα, και η οποία διευκρινίζει τι ακριβώς έχει αφαιρεθεί. Μέχρι στιγμής τα ονόματα που έχουν αφαιρεθεί είναι ελάχιστα ονόματα χαμηλόβαθμων διπλωματικών υπαλλήλων. Η συντακτική ομάδα προχώρησε στην αφαίρεση αυτών των ονομάτων καθώς κρίθηκε ότι η δημοσίευσή τους δεν θα προσέφερε καμία επιπλέον πληροφορία στον αναγνώστη (καθώς δεν αφορούν πολιτικό αλλά διοικητικό προσωπικό). Σημειώνεται ότι η ένδειξη της θέσης των υπαλλήλων αυτών παραμένει στο κείμενο.
  • ΒΠ
    Πολύ μεγάλη επιτυχία η εξασφάλιση των ελληνικού ενδιαφέροντος εγγράφων, αλλά γιατί αποφασίσατε να προβείτε σε λογοκρισία αποκρύπτοντας κάποια ονόματα μέσα στα έγγραφα;; Η έννοια και φιλοσοφία των Wikileaks είναι ότι μιλάνε για όλους και για όλα. Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η δημοσιογραφία θα αποκτήσει κότσια σε αυτή τη χώρα και θα γίνει αμερόληπτη;

Προσθέστε το σχόλιό σας