Παμπούκης για Γερμανικές αποζημιώσεις

Αναπαραγωγή του βίντεο
el

Περιγραφή θέματος

Δείτε μόνο εδώ τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, τον έναν από τους τέσσερις υπουργούς που συνεργάστηκαν για να ληφθεί η απόφαση για Ελληνική παρέμβαση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων, να σχλιάζει το που βρίσκεται το ζήτημα αυτή την στιγμή.

Σχόλιο

  • Πολυχρόνης
    Είναι ντροπή τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε μια οικονομική στενωπό, να επιστρατεύουμε τους νεκρούς της πατρίδας να μας ξελασπώσουν και πάλι. Βαυκαλιζόμαστε σα λαός ότι όλος ο κόσμος μας χρωστάει για αυτό που ήταν η Ελλάδα 2500 χρόνια πριν! Τώρα που κάποιος μας είπε ότι είμαστε στο λάθος δρόμο και πως πρέπει να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας, εμείς του βγάζουμε τη γλώσσα και του θυμίζουμε τι έκανε πριν από 70 χρόνια! Πρέπει επιτέλους να απαγκιστρωθούμε από το παρελθόν και να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε και που πάμε σήμερα, τώρα. Οι απαιτήσεις της γενιάς μας δεν μπορουν να ικανοποιηθούν από επιτεύγματα των προηγούμενων γενεών. Εγώ δεν αξίζω περισσότερο σαν άνθρωπος επειδή ο πατέρας μου ή ο προ-προ-προπάππος μου έκαναν κάποτε κάτι σπουδαίο. Αξίζω ό,τι έχω ήδη προσφέρει στη ζωή μου και κυρίως ό,τι πρόκειται να προσφέρω στο υπόλοιπό της. Οι κάτοικοι του Διστόμου έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της δικής τους γενιάς. Εμείς σήμερα καλούμαστε να δώσουμε το δικό μας αγώνα απέναντι στις δυσκολίες της δικής μας εποχής. Ας τους αφήσουμε λοιπόν να αναπαυθούν. Αυτοί το αξίζουν.
  • Νίκος
    Τι έγινε το σχόλιό μου;Έπεσε λογοκρισία;Εσείς μας προτρέπετε να προσθέσουμε το σχόλιό μας!Εννοείτε να σας είναι και αρεστό;
  • Νίκος
    Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αυτή τη στιγμή έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής "φιλοσοφίας" των σημερινών κυβερνώντων της δύσμοιρης χώρας μας: αποσκοπεί σε άγρα της ψήφου των ανοήτων μέσω μιας επίδειξης "πατριωτισμού" σε ένα θέμα τελειωμένο.Μόνο η ανάγνωση της σελίδας 64 του ΙΣΤ΄τόμου της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους για το θέμα καθιστά σαφές ότι την ανόρθωση της Ελλάδας μετά το Β΄Παγκόσμιο πόλεμο ανέλαβαν οι ΗΠΑ μέσω του πακτωλού χρημάτων του σχεδίου Μάρσαλ(αν πάρουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις θα τα επιστρέψουμε στους Αμερικανούς;), και η διεθνής κοινότητα μέσω της γνωστής UNRRA. Έτσι απαλλάχτηκε η τότε Δ. Γερμανία, ώστε να μην κινδυνεύσει με κατάρρευση και να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην Α. Γερμανία και τον κομμουνισμό.Αυτό φυσικά συνέφερε πολιτικά και την Ελλάδα που, όσο κι αν κάποιοι δεν μπορούν να το χωνέψουν, είχε την τιμή να βρίσκεται με την πλευρά των ελεύθερων και δημοκρατικών κρατών μετά τον πόλεμο. Γι' αυτούς τους λόγους στη συνθήκη ειρήνευσης του 1990 πουθενά δεν αναφέρεται υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Αυτά τα γνωρίζουν όλες οι κυβερνήσεις-και η σημερινή.Παρά ταύτα δεν εμποδίζεται ο κ. Παμπούκης να παίρνει περίπου το ύφος του... Μακρυγιάννη, τη στιγμή που αυτό που κάνει η κυβέρνησή του δεν είναι παρά να ζημιώνει την εικόνα της χώρας της έναντι των πιο στενών συμμάχων της και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία, μόνο και μόνο για να κλείσει το μάτι στους πιο άσχετους ή εμπαθείς-εδώ ανήκουν όσοι Έλληνες μισούν τη Δύση- συμπολίτες μας. Πράγματι, κ. Παπαχελά, είναι η πρώτη κυβέρνηση που κυνηγάει φαντάσματα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας της!Αλλά αυτό δεν είναι έκπληξη, μιας και για το ΠΑΣΟΚ τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί-ούτε φυσικά το δημόσιο συμφέρον- με την κατάκτηση της εξουσίας!Βέβαια ο κ. Παμπούκης έσπευσε να παρατηρήσει ότι το θέμα είναι "περίπλοκο", για να δικαιολογήσει από τώρα τη σιγουρότατη έκβασή του!Έλεος με το δούλεμα!

Προσθέστε το σχόλιό σας