Τρεις επιχειρήσεις στην κρίση

 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Υγειές κράτος για τον Άλτμαν δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όσο για το πώς ορίζεται η υγεία αυτή στα πολύπλοκα μαθηματικά του μοντέλα;
 • Απόστολος Αποστολάκης
  Απόστολος ΑποστολάκηςΑντιπρόεδρος, e-shop.gr
  Εν μία νυκτί συναντήσαμε τεράστια δυσπιστία, την κλασική έκφραση «country risk», που θα πει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σας πουλήσουμε με πίστωση, επειδή είστε ελληνική επιχείρηση, άρα λοιπόν πρέπει να μας πληρώνετε μόνο μετρητά, για να αγοράσετε προϊόντα, το οποίο είναι τεράστιο σοκ.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Όλα; Και πώς ζείτε;
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Η ΛΟΥΞ όμως απέφυγε να ακολουθήσει μία πολιτική δανεικών και αγύριστων απέναντι σε εκείνους που διακινούσαν τα προϊόντα της. Όποιος πελάτης της ΛΟΥΞ δεν πληρώνει στην ώρα του χωρίς σοβαρό λόγο δεν ξαναπαίρνει προϊόν.
 • Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας
  Κωνσταντίνος ΜαρλαφέκαςΑντιπρόεδρος, ΛΟΥΞ
  Είχαμε προβλέψει και από εξ’ αρχής η εμπορική πολιτική ήταν σφιχτή, οπότε οι πελάτες μας είχανε συνηθίσει ότι πρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 • Παναγής Φουρνιώτης- Παυλάτος
  Παναγής Φουρνιώτης- Παυλάτοςυπεύθυνος προτζεκτ, QUALCO
  Αν δεν το χεις όμως αυτό σίγουρα πρέπει να το έχεις μοντελοποιημένο στο επίπεδο της αφής.
 • Τάσος Τέλλογλου
  Τάσος Τέλλογλου
  Το 2009 οι μέτοχοι της εταιρείας συγκέντρωσαν τους εργαζόμενους και μίλησαν για πρώτη φορά όλοι μαζί για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κρίση.

Σε μια μεγάλη έρευνα για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα στην κρίση ο Τάσος Τέλλογλου συναντά τον Αμερικανό γκουρού της επιχειρηματικότητας που μπορεί να προβλέψει αν μια επιχείρηση πρόκειται να πτωχεύσει ή όχι. Οι Νέοι Φάκελοι, μπαίνουν στις συσκέψεις και στα γραφεία τριών διαφορετικών ελληνικών επιχειρήσεων και καταγραφούν την ανησυχία των στελεχών και τις αποφάσεις που παίρνουν για το πως θα αντιμετωπίσουν την κρίση.